Når barslen ender og hverdagen begynder.

Om at løfte hinanden.

Er der noget vi kvinder er skide gode til, så er det at sige, at vi har hinandens ryg. Er der noget vi er endnu bedre til, så er det fanme at give slip og lade hinanden falde. Det sker alle steder – og også på tidspunkter hvor vi tror vi er empowering, og hvor vi tænker at vi gør noget godt for fællesskabet.

Et eksempel er den bølge af kropspositivitet der ruller ind over Instagram for tiden (også hos mig). Hvis man smider et billede op af sin uperfekte krop – den er måske overvægtig eller fuld af appelsinhud, så kan man være sikker på at midt i alle de komplimenter der flyver afsted, så vil der også implicit eller meget tydeligt blive sendt et budskab der nogenlunde lyder: “Det er da også bedre at have *indsæt selv noget med deller, appelsinhud, skæve tænder eller korte ben* end at være sådan en tynd og perfekt model-type, for det er der jo ingen der vil have!”.  Vi er så skide gode til at shame hinanden, og det skal vi fanme til at lade være med!

Et andet eksempel som jeg også er godt træt af, er at blogger er blevet et skældsord. Jeg har simpelthen hørt så mange tale nedladende om bloggere og influencere. “Men du kan da ikke sammenligne bloggere med hvordan vi taler om hinandens kroppe, Camilla!“. Jo, det kan jeg faktisk godt. For selvom situationerne er vidt forskellige, så er reaktionerne på shaming fanme de samme! Man bliver ked af det, usikker, og man mister modet. Jeg er ikke sikker på jeg kan kalde mig for hverken blogger eller influent. Jeg ved ikke om der er en form for regel om hvornår man kan kalde sig nogle af delene. Jeg ved bare at jeg har holdt igen længe (ikke at jeg gør det nu altså – der er skruet op), fordi jeg ikke turde kaste mig ud i at være influencer af ren og skær frygt for at blive udskammet for det. Det er både folk jeg kender og folk jeg ikke kender – ja alle har sgu da en holdning til om det er et rigtigt job, eller om man er lidt en taber eller meget en taber. “Influencere er så opmærksomhedskrævende“. Øh ja? Du får det til at lyde som om det er noget dårligt.

Selvfølgelig er vi opmærksomhedskrævende. Det er jo os selv der er omdrejningspunktet for vores business (eller vores hobby hvis du hellere vil kalde det en hobby). Jeg ELSKER sgu da opmærksomheden. Hvorfor skulle jeg dog ellers være så meget på hele tiden? Det er ikke en dårlig ting, det er bare en del af den jeg er.

Jeg har valgt at bryde fri af frygten for hvad folk tænker om mig, når jeg smider noget på instagram eller på bloggen. Jeg gør lige hvad der passer mig, og helt ærligt – hvis du synes bloggere eller influencere er forfærdelige, så er det sgu nok fordi du følger de forkerte! Jeg ved med sikkerhed, at jeg gør en ægte og oprigtig forskel for mange kvinder når jeg åbner op, for det siger den respons jeg får jo med al tydelighed. Heldigvis er de tætteste mennesker i mit liv enten totalt vilde med de ting jeg smider op, eller helt og aldeles ligeglade. Jeg tror måske også de har forstået, at jeg bare er sådan, og de kan lige så godt bare lade det svæve videre – jeg stopper sgu ikke for nogen.

Og derfor har jeg også igår skålet et samarbejde ind med den sødeste og sjoveste kvinde (mbennike på Instagram). Vi har hver især vores arbejde, så det er vel ikke forkert at vores samarbejde lige nu er en hobby (så det har du tilladelse til at kalde det, indtil jeg siger noget andet), men vi har SÅ mange ting i ærmet. Ting der skal løfte den enkelte kvinde, lære os at løfte hinanden og give plads til forskellighed. Vi taler ikke bare opslag på instagram og bloggen (men også det) – vi går fanme hele vejen, og I kan godt glæde jer. Vi har budskaber som de fleste af jer kan relatere til (fuck det – I kan allesammen relatere). Hvis I synes det er fedt på min instagram, så glæd jer endnu mere til alle de ting vi skal tale om. Og hvis I synes jeg er nice, så synes I også at søde Marie er det.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når barslen ender og hverdagen begynder.